Federasyondan HaberlerHaberler

Miraç Kandili Kutlama Mesajı.

Mirac;  Mekke döneminde risaletin zor zamanlarında, Hazreti Peygamber’imizin Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semaya yaptığı ve yüce Yaradan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temaşa ettiği, Hazreti Peygamber’imizin şahsında insanlığın önüne açılan büyük bir ufuk, Allah’ın rahmetine, azametine ve kudretine görkemli bir şahitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan ciddi ve samimi kutlu bir yolculuktur.

Miraç, günde 5 vakit namaz ile yükselişin manası, hikmeti, hakikati ve evrensel mesajlarını yaşayarak alemlerin Rabb’inin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmaktır. Miraç paylaşma, dayanışma, sevgi, saygı ve güzel ahlak gibi değerlerle insani yükseliş için büyük bir fırsat, merhameti azalan kalplerin, eşref-i mahlûkat olma bilinci zayıflayan insanın yeniden dirilişi için en büyük imkândır. Miraç, varoluşun gaye ve hikmetini anlayarak kendisi, çevresi ve Rabbi’yle barışık, huzur ve güven içinde bir hayatın kan, gözyaşı, işgal, yoksulluk ve sefaletin olmadığı bir dünyanın inşası için çalışmaktır. Mümin yüreklerin manevi duygu ve hislerle coştuğu bu gecede, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için yapacağımız içten ve samimi dualarımız, miracın bize sunduğu en büyük imkandır.

Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Miraç gecesinin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesi dileği ile aziz milletimizin ve bütün İslam âleminin Miraç gecesini tebrik ediyor, bu gecenin bütün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğinin pekişmesini ve insanlığın barış, huzur ve hidayetine vesile olmasını yüce Rabbi’mizden niyaz ediyoruz.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu