Federasyondan Haberler

Çerkes Fed Logo Tasarım Yarışması Sonuçlandı

Çerkes Dernekleri Federasyonu’nun bir süre önce açmış olduğu Çerkes Soykırım ve Sürgünü’nü simgeleyen logo tasarımı yarışması sonuçlandı.

Pazartesi akşamı bir araya gelen 9 kişilik jüri heyeti, yarışmaya katılan 42 eseri tek tek kritik ettikten sonra hiç birinin aranan vasıfları içermediği, dolayısıyla ödüle layık bir eser olmadığı kanaatına varıldığını açıkladı

Jürinin açıklaması şöyle:

  “Çerkes Fed Yönetim Kurulu’na,

    Jürimiz Çerkes Soykırım ve Sürgünü logo tasarımı yarışmasına katılan eserleri değerlendirmek üzere 2 Nisan 2018 tarihinde bir araya gelmiştir.

     Tüm eserler barkovizyona yansıtılarak tek tek kritik edilmiş, çalışmaların tamamının Çerkes soykırım ve sürgününü simgeleme gayretiyle hazırlandığı görülerek memnun kalınmıştır.

     Ancak, seçilecek logonun bundan sonraki yıllarda Çerkes Soykırım ve Sürgünü’nün kalıcı simgesi olacağı ve güçlü bir lansman çalışmasıyla uluslararası platformlarda da dolaşıma sokulacağı düşünüldüğünde, mevcut performansların bu misyonu yerine getirmede yetersiz kalacağı değerlendirilmiştir. 

     Jürimiz nihai olarak ödüle layık bir eser olmadığı kararında mutabık kalmıştır.

     Saygılarımızla arz ederiz”

Jürinin kararını beyan etmesinden sonra yarışmacılara bir teşekkür mesajı gönderen Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Yılmaz Dönmez, “Yarışmaya katılan tüm tasarımcılara candan teşekkür ederiz. Ama sonuç bu şekilde tecelli etti. Kurumumuz farklı metodlar deneyerek amaca en uygun logoyu bulma çalışmalarını ara vermeksizin sürdürecektir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu