Diaspora HaberleriHaberler

ÇERKAD İşte Buluşma Toplantısı İverönü Çerkes Derneğinde Yapıldı.

Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneği (ÇERKAD) tarafından başlatılan “İŞTE BULUŞMA” toplantısının 7’ncisi 01 Nisan 2018 Pazar günü 14.00-16.00 saatleri arasında Federasyonumuza bağlı İverönü Çerkes Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

Toplantıya İverönü Derneği üyeleri ve Çerkes kardeşlerimiz son derece yoğun bir ilgi gösterdi. Katılımcılar, dernek binasına sığmadıkları için konuşmacıları koridorlarda ve derneğin bulunduğu kattaki Meydandüzü Çerkes Derneği odasında dinlemek zorunda kaldılar. Programın sunuculuğunu camiamızın yakından tanıdığı Sunucu-Sanatçı İshak AKBAY yaptı.

Toplantıya Federasyon Başkanımız Sayın Nusret Baş ve yönetim kurulu üyeleri ile birçok sivil toplum örgütü yönetici ve üyeleri katıldı. Toplantı ilk olarak İverönü Çerkes Derneği Başkanı Sayın Abdullah TAŞAR’ın konukları selamlama konuşması ile başladı. A.TAŞAR başta ÇERKAD üyeleri olmak üzere diğer sivil toplum örgütü yönetici ve üyelerini böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlik aracılığı ile derneklerinde misafir etmekten büyük bir onur duyduğunu belirterek özellikle iş dünyasında Çerkes kardeşlerimizin başarılı olması, tanışması, karşılıklı iş birliği ruhunu geliştirilmesi gibi konularda her türlü göreve hazır olduklarını ve ellerinden gelen katkı ve desteği vermeye hazır olduklarını ifade etmiştir.

Daha sonra ÇERKAD Başkanı Prof.Dr.Günsel Şurdum AVCI söz alarak toplantıda bulunan hazirun’a Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneği ile Çoğulcu Demokrasi Partisinin kuruluş amacını, kurulduğu günden bu güne kadar icra ettiği faaliyetleri ve gelecekte yapmayı planladıkları faaliyetleri anlattı.

ÇERKAD Üyesi ve Başarılı İş Kadınlarımızdan Emine Aslandok SEZGİN; ÇERKAD tarafından bir proje olarak yürütülen ve 7’ncisi düzenlenen    “İşte Buluşma” toplantısının amacını şu şekilde anlattı.

“Bundan böyle birbirimiz ile iş yapalım” düşüncesinden yola çıkarak, birbirimizi, yaptığımız iş ve mesleklerimiz ile daha yakından tanıyıp, birbirimize iş yönlendirmeleri ile destek olabilmemiz, böylece işlerimizi geliştirmemiz amacı ile Çerkes Kadınları Teavün Cemiyeti Derneği bünyesinde bir “Dayanışma Komitesi” ile bu komite üyelerinin çeşitli vesilelerle bir araya gelmelerini gerçekleştirecek bir “Etkinlik Komitesi”  kurduk. Dayanışma Komitesi’ne her iş dalından iş sahiplerinin katılması beklenmektedir. Örneğin, fabrika sahipleri, doktor, mühendis, avukat, modacı, terzi, inşaat malzemeleri imalatçısı ve satıcısı, restoran ve kafe sahibi ve işleticisi, tekstil ürünleri imalatçısı ve pazarlayıcısı, sigortacı, ev gereçleri pazarlayıcısı,  ayakkabı imalat, satıcı ve tamircisi, gıda maddeleri üreticisi ve pazarlayıcısı, bankacı, matbaacı,  takı ve hediyelik eşya üretici ve pazarlayıcısı, vb…  Daha açıkçası, günlük yaşantımızda gereksinim duyduğumuz her konudaki iş sahiplerinin komiteye katılarak, birbiri ile iş yapabilmesi olanağını gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

 Daha sonra SEZGİN, bu proje kapsamında;

– İŞ’TE KAHVALTI, İŞ’TE BULUŞMA, İŞ’TE ZİYARET, İŞ’TE KARİYER etkinlikleri

– İŞ’TE BÜLTEN DERGİSİ,

– PLATİN VE GOLD KARTI UYGULAMASI,

– İŞ’TE BULUŞMAYA KATILMAK /üye olmak isteyenlere kart BAŞVURU FORMLARI hakkında detaylı bilgiler verdi.

Sayın SEZGİN’den sora Proje Danışmanı Sayın Seyfullah ATÇI, slayt eşliğinde “İŞTE BULUŞMA” projesinin amacını ve çalışma şeklini, bu güne kadar bu sistem ile elde edilen faydaları ve istatistiki verileri açıkladı.

Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sayın Nusret BAŞ, Çerkeslerin sosyal, kültürel alanlardaki dayanışma ve iş birliği ruhunun iş dünyasına yansıtılması amacıyla başlatılan bu projeyi Federasyon olarak çok önemsediklerini, toplumumuz açısından bu güne kadar ihmal edilmiş bu konuyu ÇERKAD’ın gündeme taşıyarak bu boşluğu layıkıyla dolduracağına inandıklarını belirterek tüm gücümüzle bu projeye destek vermemiz gerektiğini ve bu projenin İstanbul’la sınırlı kalmaması, tüm Çerkes Dünyasına tanıtılması gerektiğini ifade etmiştir.

Konuşmaları müteakip katılımcıların tanıtılmasına geçildi. Katılımcıların iletişim bilgilerinin kayıt altına alındı. Toplantının başarılı bir şekilde amacına uygun bir şekilde gerçekleşmesini müteakip İverönü Çerkes Derneği Kadın Kolları üyelerinin geleneksel yemeklerimiz ile hazırladıkları ikramlara geçildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu