Federasyondan HaberlerHaberler

Çanakkale Zaferinin 103.Yıldönümünde Aziz Şehitlerimizi Rahmet Minnet ve Saygıyla Anıyoruz.

DÜNYA TARİHİNİ DEĞİŞTİREN BİR KAHRAMANLIK DESTANI

18 MART 1915 ÇANAKKALE ZAFERİ

 

Tarih, 18 Mart 1915… Dönemin en gelişmiş deniz kuvvetleri, Çanakkale Boğazında ilerliyor. Düşman kuvvetlerinin hedefi; İstanbul… Karşılarında ise vatanını savunmak için kanlarının son damlasına kadar savaşmaya hazır Mehmetçik var… Düşman donanması, 18 Mart 1915 günü Boğazın dar mevzilerinde Mehmetçik ile karşı karşıya geliyor. Türk topları, Nusret Mayın Gemisinin denize döşediği mayınlar, art arda patlıyor. Düşman bozguna uğruyor.

“ÖLMEYİ EMREDİYORUM.”

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’ni taçlandıran ise 25 Nisan’da başlayan kara savaşları oluyor. Yarbay Mustafa Kemal, askerlere “Size ben taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve kumandanlar kaim olabilir” diyor. Kahraman Mehmetçik, Mustafa Kemal’in önderliğinde, Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Arıburnu’nda, Kireçtepe’de zafer üstüne zafer kazanıyor.

 “KAHRAMANLIK DESTANI

Vatanını korumak için cesaret ve kahramanlıkla savaşan Mehmetçik, tüm dünyaya “Çanakkale Geçilmez” sözünü haykırıyor. 19. Tümen Komutanı Kurmay Yarbay Mustafa Kemal, bu başarı üzerine miralay (albay) rütbesine terfi ediyor. Bir ulusun kaderini değiştiren Çanakkale’deki kahramanlık destanı, tarihe altın harflerle yazılan bir şeref abidesi oluyor…

Bugün o kutlu günün103. Yıl dönümü…

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümünde ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu