Diaspora HaberleriHaberler

Değerli İş Adamımız Uṫıj Abdullah Teber İstanbul Ticaret Odası Başkanlığına Adaylığını İlan Etti.

Çerkes camiasının yakından tanıdığı, sivil toplum örgütlerimizden yıllardır maddi ve manevi emek ve desteğini esirgemeyen değerli büyüğümüz Sayın Abdullah Teber İstanbul Ticaret Odasına Kayıtlı 68’inci Plastik ve Kauçuk Odasından (Grubundan) İstanbul Ticaret Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı. Hâlihazırda İTO’da toplam 81 grup (oda) mevcuttur. Seçimler iki aşamalı olarak yapılacaktır. Sayın Teber’in öncelikli olarak kendi mensubu olduğu Plastik ve Kauçuk Grubundan aday olarak çıkması gerekiyor. Seçim tarihine kadar herhangi bir değişik olmaz ise bu grupta birisi Sayın Teber olmak üzere iki iş adamı İTO Başkanlığı için adaylığını açıklamıştır. Bu gruptan Sayın Teber’in seçimi kazanacağına kesin gözü ile bakılıyor. Oda seçimlerini müteakip adaylar İTO başkanlığı seçimi için yarışacaklardır. Oda ve İTO Başkanlığı seçimleri Nisan 2018 ayı içerisinde yapılacaktır.

Sayın Abdullah Teber seçim çalışmalarını Beşyol Mahallesi, Birlik Caddesi, Karadeniz Sokak, No: 20 (E-5 Karayolu Kenarı) Beşyol-Küçükçekmece-İstanbul adresinde bulunan seçim koordinasyon merkezinde yürütmektedir.

Saygıdeğer işadamımız Uṫıj Abdullah Teber’e tüm camiamızın sahip çıkacağına inanıyor başarılar diliyoruz.

UṪIJ ABDULLAH TEBER KİMDİR?

1950 yılında Kayseri Pınarbaşı’nda doğan Abdullah Teber, İlkokul Ortaokul ve Lise tahsilini Kayseri’de tamamladı. 1973 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine-Motor bölümünden mezun oldu. İş hayatına özel sektörde sırasıyla Motor Yatak ve Chrysler gibi firmalarda çalışarak başlayan Teber, Milli Eğitim Bakanlığı’na mecburi hizmet karşılığı burs borcunu ödedikten sonra, 1976 yılında İzmir’de Yedek Subay olarak Askerlik hizmetini tamamlamıştır.  1980 yılında Tebplast Plastik ve Kalıp Sanayi A.Ş.’yi kurarak ticaret hayatına atılan Abdullah Teber, ürettiği ürünlerin %65’ini dünyanın 36 ülkesine ihraç etmektedir. Yıllar içerisinde Arat Araştırma A.Ş. Teknik Dağıtım ve Pazarlama A.Ş. ve Marmara’yı kurarak Yönetim Kurulu Başkanlığını ve üyeliğini sürdürmektedir.

Tebplast A.Ş.’yi dünyanın en büyük şirketlerinden İsveç-Rosti ile birleştiren Teber, halen Rosti-Tebplast’ın Onursal Başkanlığını yürütmektedir. Kafkas kökenli bir aileden gelen Teber, 30 yıldır İstanbul’da ikamet etmektedir.

Abdullah Teber, Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Kurucu Üyesi ve 3 dönem de başkanlığını yapmıştır. Beylikdüzü Bakır ve Prinçciler Yönetim Kurulu Başkanlığı, BAKSAV (Bakır ve Prinçciler sanayi sitesi vakfı) mütevelli heyet başkanlığı, BEYSİAD (Beylikdüzü sanayici ve işadamları derneği) üyesi, İGEDER ( İstanbul geri dönüşümcüler derneği) Başkan yardımcısı, Kuzey Kafkas Kültür ve Yardımlaşma derneği üyesi, Ankara Kuzey Kafkas kültür yardımlaşma derneği üyesi ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesi olan Abdullah Teber evli ve 2 çocuk babasıdır.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

 

 

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu