Kafkasya Haberleri

Dağıstan Cumhuriyeti’nde Üst Düzey Yöneticiler Tutuklandı

Dağıstan Geçici Hükümet Başkanı Abdusamad Gamidov ve Mahaçkale Belediye Başkanı Magomedrasul Gitinov’un  da içinde bulunduğu pek çok üst düzey yetkili, cumhuriyet fonlarını zimmetlerine geçirmek suçlamasıyla başlatılan soruşturma dahilinde tutuklandı.

Moskova’dan Dağıstan’a gelen Recall, FSB, İçişleri Bakanlığı, Araştırma Komitesi ve Savcılık temsilcilerinden oluşn özel komisyon  yasa dışı faaliyetlerle ilgili kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Komisyonun “cumhuriyette meşruiyet denetimi” ve “cumhuriyette hukuk devletinin işlerliğini kontrol etmek” maksadıyla Dağıstan’a gönderildiği belirtildi.

Yapılan araştırma ve soruşturmalar sonucunda başta sağlık sistemi olmak üzere sosyal programların uygulanması için ayrılan bütçe fonlarının cumhuriyet yöneticilerince tamamen zimmete geçirildiği belirlendi.

5 Şubat sabahı Dağıstan geçici hükümet başkanı Abdusamad Gamidov polis tarafından sorguya alınırken evinde de arama yapıldı. ICR ve FSB yetkililerinin gerçekleştirdiği ev aramasında bir altın tabanca, iki Kalaşnikof saldırı tüfeği, Baretta ve PM tabancalar ile bunlara ait mühimmat bulundu.

Soruşturmalar sonucu Dağıstan Geçici Hükümeti Başkanı Abdüsamad Gamidov’un yanısıra, milletvekilleri Şamil Isayev ve Rajudin Yusufov ile  Hükümet eski Başkan Yardımcısı Şahabas Şahov’un  da fonların yağmalanmasıyla ilgili suçlu görülerek tutuklandığı belirtildi.

Soruşturma çerçevesinde, Mahaçkale Belediye Başkanı Musa Musayev ve şehir baş mimarı Magomedrasul Gitinov da tutuklandı.

Mahaçkale Belediye Başkanı Musa Musaev’e, resmi yetkilerin ve yasal sınırların aşılması suçundan soruşturma açıldığı ve görevinden alındığı bildiriliyor.

Mahaçkale Belediye Başkanı Musa Musayev Ocak ayının sonlarında arazi dolandırıcılığı suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. Crimerussia.com haber sitesinde yer alan bilgilere göre Musayev ve geçici hükümet başkanı Abdusamad Gamidov yakın arkadaşlar.

Soruşturma makamları, 2 Şubat’ta da Mahaçkale’nin en tanınmış mimarı Magomedrasul Gitinov’a da yetkilerini kötüye kullanmak suçlamasıyla ceza davası açmıştı. Sovetsky Bölge Mahkemesi, Mahaçkale Mimarlık ve Kentsel Gelişim Departmanı Başkanı Magomedrasul Gitinov’u 10 gün boyunca gözaltında tutup ev araması yaptıktan sonra tutukladı ve ilgili belgelere el koydu. Gitinov’un Belediye’yi en az 4 milyon Ruble bilerek zarara uğrattığını tespit edildi.

crimerussia.com’da yer alan haberde, çete halinde gerçekleştirilen suçun organizatörlerinin 12 ila 20 yıl; diğer çete üyelerinin de 5 ila 10 yıl arasında ceza alabilecekleri belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu