HaberlerKafkasya Haberleri

Adigey Federal Cumhuriyeti Yönetim Kadrolarına Yeni Atamalar Yapıldı.

10 Eylül 2017 tarihinde Adigey Federal Cumhuriyeti Başkanlığı görevine seçilen Kumpıl Murat; ilk olarak Federasyon Konseyi üyeliğine Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanlığını görevini yürüten Oleg Seleznev’i atamıştı. Seleznev’in atanmasıyla birlikte Federasyon Konseyi’nde Adigey F.C.’ni temsil eden senatör sayısı yine ikiye yükseldi. Boşalan Adigey F.C. Federal Güvenlik Servisi (FSB) departmanı başkanlığına da bilindiği gibi Tataristan’ın eski genel başkan yardımcısı olan  Viktor Shamenkov getirilmişti.

Adigey Federal Cumhuriyeti Başkanlığı görevine seçilen Kumpıl Murat’ın Eylül ayında göreve başlaması ile birlikte yeni yıla girerken (Aralık 2017 ayı içerisinde) Adigey Federal Cumhuriyeti yönetim kadrolarında yeni atamalar yapıldı.

Aralık ayı içerisinde yapılan atamalarda; Görev süresi dolmamış olmasına rağmen Mıyekuape Belediyesi Başkanlığını yürüten Aleksandr Norolin Adigey Cumhuriyeti Hükumeti Başkanlığı görevine, yine daha öncesinde Adigey Cumhuriyeti Vekil Başkanlık görevini yürüten Nataliya Şirokova Adigey Cumhuriyeti Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Her iki atama konusundaki kararname Adigey Federal Cumhuriyeti Başkanı Murat Kumpıl tarafından imzalandı. Başkan Murat Kumpıl tarafından imzalanan kararnamelerin önümüzdeki günlerde Adigey Cumhuriyeti Devlet Konseyine (Xase) getirilmesi ve oylanarak onaylanması beklenmektedir.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu