Federasyondan HaberlerHaberler

İverönü Çerkes Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 3’ncü Olağan Genel Kurulunu Yaptı.

Çerkes Dernekleri Federasyonuna bağlı İverönü Çerkes Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 3’ncü Olağan Genel Kurulunu 10 Aralık 2017 Pazar günü Bahçelievler Cemil Meriç Kültür Merkezinde gerçekleştirdi.

Şölen havasında icra edilen genel kurula yaklaşık 300 civarında Çerkes ve Çerkes dostu iştirak ederek yüksek bir katılım sağladı. Genel kurula üyeler dışında aşağıdaki kurum ve temsilcileri katıldı.

*          Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nusret BAŞ,

*          İstanbul İl SGK Müdürü Murat Göktaş,

*          Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Av. Muammer Çınar,

*          Erbaa Dernekler Federasyonu Başkanı Fevzi Akbulut,

*          İstanbul Çerkes Derneği Başkanı Vahip Küçükyedek,

*          Maltepe Çerkes Derneği Başkanı Murat Özden

*          Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Yılmaz Dönmez,

*          Meydandüzü Çerkes Kültür Derneği Başkanı Ercan Özgür.

*          Çoğulcu Demokrasi Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Osman Yavuz,

*          Tokat ve Erbaa’ya bağlı birçok köy ve belde Dernek Başkanları, İş Adamları ve üst düzey kamu görevlileri.

Genel kurul öncesi salon girişinde bir kokteyl düzenlendi. Genel kurula gelen üyeler ve davetliler İstanbul gibi büyük bir metropol şehrinde genel kurul öncesi birbirleriyle bol bol sohbet ederek hasret giderdiler. Aynı zamanda İverönü Köyünden olan şair ve söz yazarı Remzi Özkan’ın yeni çıkan Mavi Adam Yeşil Kız isimli şiir kitabı için tanıtım amaçlı imza standı açıldı.

Kokteyl sonrası saat 13.45 tüm davetliler salona alınarak genel kurul başladı. Camiamızın ünlü sanatçı ve sunucusu İshak Akbay’ın Çerkesçe ve Türkçe yapmış olduğu açılış konuşması ile genel kurul başladı. İlk olarak konuşmasını yapmak üzere İverönü Çerkes Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Abdullah Taşar sahneye davet edildi. A.Taşar, Dernek olarak düzenlemiş oldukları yardım kampanyası ile İstanbul gibi büyük bir şehirde kendi dernek binalarını satın aldıklarını, birçok öğrenciye burs verdiklerini, Çerkes kültürünün tanıtılması ve yaşatılması için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yaptıklarını, bağlı oldukları Çerkes Dernekleri Federasyonunun tüm etkinliklerine en yüksek katılım sağlayarak iştirak ettiklerini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Daha sonra İstanbul İl SGK İl Müdürü Murat Göktaş ile başlayan protokol konuşmaları, Çerkes Federasyonu Başkanı Nusret Baş, Erdef Başkanı Fevzi Akbulut ve Çoğulcu Demokrasi Partisi Bahçelievler İlçe Başkanı Osman Yavuz’un konuşması ile sona erdi.

Çerkes Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Nusret Baş, İverönü  Çerkes Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğin köy derneği olmasına rağmen çok büyük bir kitleye hitap ettiğini, Federasyonumuza ellerinden gelen her türlü katkı ve desteği her zaman sağladığını, İverönü Derneğinin Federasyonumuzun önemli bir bileşeni olduğunu ve birlikte çalışmaktan büyük bir keyif aldıklarını vurguladıktan sonra, Çerkeslerin tarihsel süreçleri ile Çerkes halkının bu gün karşı karşıya oldukları sorunlara ve çözüm önerilerine değinmiş ve örgütlü olmanın önemini ifade etmiştir. Daha sonra geçmiş dönemde görev alan arkadaşlara teşekkür ederek yeni seçilecek olan arkadaşlara da başarılar dilemiş ve İverönü Çerkes Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 3’ncü genel kurulunun İverönü Köyü halkı başta olmak üzere tüm Çerkes camiası için hayırlı ve uğurlu olmasını dilemiştir.

Protkol konuşmalarını müteakip Divan heyeti seçimi ile genel kurula geçildi. İverönü Derneğinin 3’ncü Olağan Genel Kurulu Divan Başkanlığına İstanbul İl SGK Müdürü Murat Göktaş, Divan Heyeti Üyleliklerini ise Başakşehir Belediye Başkan Yardımcısı Av. Muammer Çınar, Silivri Devlet Hastane Müdürü Rıdvan Ersoy ve İşadamı Remzi Besler yaptı.

Divan seçiminden sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile genel kurula geçildi. Yönetim Kurulu faaliyetleri video görüntüsü eşliğinde okundu. Faaliyet ve denetim raporları okunduktan sonra üyelerin oylamalarıyla ibrazı gerçekleştirildi. Gelecek dönemim tahmini bütçesi görüşülüp onaylanmasıyla derneğin tüzüğünde gerçekleştirilmek istene iki değişiklik teklifi oylanarak karara bağlandı.
Tek liste ile genel kurulunu yapan İverönü Çerkes Köyü Derneğinde Abdullah TAŞAR tarafından önerilen yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeleri oy birliği ile seçildi.

Genel Kurulda yeni yönetim ve denetim kurullarına seçilen üyeler şu şekilde oluştu;

Yönetim Kurulu Asil:

Abdullah TAŞAR (Başkan)

Şehri ÇETİN

Yaşar TAŞAR

Şaban DENİZ

Mehmet ÖZEN

Veysel ÖZDEMİR

Mehmet KILINÇ

Sema BALCI

İhsan DENİZ

Yönetim Kurulu Yedekler;

Fatih DOĞAN

Özcan DÖNMEZ

Berat Kılınç

Zafer BESLER

Muharrem AFACAN
Osman ÖZKAN
Murat DENİZ
Ahmet AKAY

Mustafa BESLER

Denetleme Kurulu Asil:

Bayram SAY

Ali AFACAN

İsmet Deniz

Denetleme Kurulu Yedek:

Halit ARSLAN

Musa CANBOLAT

Yakup YAMAN

Genel kurulunun yasal olarak tamamlanmasından sonra sanatçı İshak Akbay ve Murat Özden seslendirdikleri şarkılarıyla, Şair Remzi Özkan ve Yılmaz Dönmez şiirleri ile sahne aldı. Gençlerin geleneksel Çerkes danslarını sunmalarını müteakip genel bir şölen havasında başarı ile tamamlandı.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu