Diaspora Haberleri

Dünya Alan Derneği’nden Ankara’da resim sergisi

Dünya Alan Derneği’nin organizasyonuyla Ankara’da, 9 Aralık tarihinde 15 sanatçının eserlerinin bulunduğu bir resim sergisi düzenlendi.

art’Alan Resim Sergisi ismini taşıyan etkinlik, Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sergide yağlı boya, kara kalem, kağıt baskı ve grafiti gibi çalışmalardan oluşan toplam 60 eser, katılımcıların beğenisine sunuldu. Etkinliğin organizatörü ve grafik tasarımcı Ercan Parlak, “Biz de aynı Kırım Tatarları gibi sürgünle Türkiye’ye gelen bir soyun dördüncü kuşağındanız. Dolayısıyla aynı kaderi paylaşan insanlarla birlikte Dünya Alan Derneği’nin bu sanatsal etkinliğini organize ettik. 15 sanatçının katıldığı bu sergiyi takip edenler arasında sadece Ankara’dakiler değil, Osetya’da bulunan soydaşlarımız da bulunuyor. Kültürümüzü, dilimizi unutmadık ve geleneklerimizi sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

art’Alan Resim Sergisi’nin diğer bir organizatörü ve Dünya Alan Derneği’nden İrme Özlem Kochieva, Türkiye’de ilk defa Osetler’in bu tür bir etkinlik gerçekleştirdiğini aktarırken, derneğin üç yıl önce sanatçıları desteklemek ve bilim-sanat çalışmaları yapmak maksadıyla kurulduğunu kaydetti.

Öte yandan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da, ilk gününde sergiyi ziyaret eden isimler arasındaydı. Yaşar, “Sanata ve sanatçıya destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Salonlarımızın kapıları sanatın her türlüsüne açıktır. Yaktığımız sanat ışığı tüm Ankara’yı aydınlatmaya devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızın bu sergiyi gelip görmelerini tavsiye ediyorum.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu