Diaspora Haberleri

Ünlü Sinema Yönetmeni, Araştırmacı, Yazar Muhittin İzzet Kandur Federasyonumuzu Ziyaret Etti

Çerkes dünyasının üretken ismi ünlü sinema yönetmeni, araştırmacı, yazar ve müzik adamı Muhittin İzzet Kandur, 8 Aralık 2017 Cuma günü federasyonumuzu ziyaret etti.

Bugüne kadar 32 kitaba imza atan Muhittin İzzet Kandur’un Kafkasya temalı kitapları Federasyonumuz bünyesinde bulunan APRA Yayıncılık tarafından yayınlanıyor.  APRA Yayıncılık bugüne kadar Kandur’un romanlarından beşinin Türkçe versiyonlarının basımını gerçekleştirdi. Son olarak, altı kitaptan oluşan nehir roman dizisinin dördüncü kitabı “BİR BALKAN ÖYKÜSÜ” ile beşinci kitabı olan “DEVRİM” adlı romanları basılmıştı. Önümüzdeki dönemde “DİASPORA ÇOCUKLARI”, “ÇEÇENYA’DA KAYIP”   ve “BÜYÜK ÇERKES SÜRGÜNÜ” adlı romanları da APRA Yayıncılık kitapları arasında yayınlanacak.

Kandur’un “BÜYÜK ÇERKES SÜRGÜNÜ” adıyla Türkçe olarak basılacak romanının İngilizce versiyonu “THE DEPORTED” Şubat 2017’de ABD’de yayımlanmıştı.

            

Kandur’un ayrıca 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan Türkiye’deki darbe girişimini konu alan ve bu çerçevede Mossad ve CIA ilişkilerini ele aldığı “NIGHT OF THE GENERALS” (GENERALİN GECESİ) adlı romanı 2018’in ilk ayında ABD’de  İngilizce basıldıktan sonra İspanyolca, Fransızca, Almanca ve Türkçe olarak da yayınlanacak.

Kandur ayrıca Çerkes sürgününü konu alan 30 bölümlük bir dizi için Dubai MBC TV ile anlaşma imzaladığını, senaryo üzerindeki çalışmalarını sürdürdüğünü, dizinin çekimlerine hemen başlanacağını ve önümüzdeki ramazan ayı boyunca Dubai MBC TV’de günlük olarak yayımlanacağını söyledi. Kandur adı geçen dizinin bazı bölümlerinin Türkiye’de çekileceğini de sözlerine ekledi.

11-16 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Sochi International Film Festival & Awards 2017” programına katılmak üzere Pazar günü Soçi’ye geçecek olan Muhittin Kandur, festivalde Nalçik’te çekilmiş bir Çerkes filminin de yarışacağını belirtti.
80 yaşında olan ve halkı için üretmeye devam eden thamate Kandur’un enerjisinin tüm Çerkes aydınlarına örnek olmasını diliyoruz.

Çerkes Dernekleri Federasyonu olarak kendisine teşekkür ediyor, sağlıklı bir ömür ile başarılarının artarak devamını diliyoruz.

Wepsov thamate Kandur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu