Diaspora Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yapılacak Program İçin Kurum Temsilcileri 3’ncü Kez Toplandı.

Çerkes kurumlarının başkan ve temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde icra edilecek “Çerkesler” eksenli program için AKP Manisa Milletvekili Murat Baybatur ve AKP Kayseri Milletvekili Hülya Nergis başkanlığında üçüncü kez bir araya geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndaki toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı Müşaviri, Arter AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Olçok, Çerkes Dernekleri Federasyonu (Çerkes-Fed) adına Genel Başkan Yardımcısı Necati Şahin, Kaffed Genel Başkanı Yaşar Arslankaya, Abhaz Fed Başkan Yardımcısı Ekrem Kap, Birkaffed Başkanı Haluk Kutlu, Dostluk Kulübü adına Kemal Ufuk Mit, Neris A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Atalar, Konya Çerkes Dernek Başkanı Hasan Parılyıldız ve adı geçen kurumların diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantıda, Çerkes Dernekleri Federasyonun Külliye’de icra edilecek programın şekli ve içeriğine yönelik olarak bugüne kadar icra edilen toplantılarda önerdiği konular tekrar değerlendirildi. Kaffed delegasyonu, son dönemdeki meşgalelerinin yoğunluğu sebebi ile daha önce Cumhurbaşkanlığı Külliye’sinde yapılması planlanan toplantı için yürütülen çalışmalara katılamadıklarını, bu konuda kurum içi istişare yapma fırsatlarının da olmadığını ve bu konuda bir sonraki yapılacak toplantıya önerileri ile katılacaklarını ifade etti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında yapılan 3’ncü toplantıya, yeni sivil toplum örgütlerinin katılmış olması nedeniyle konuya ilişkin son hazırlıkların tamamlanması ve bu doğrultuda kesin kararların alınması için, toplantı 18 Aralık 2017 Pazartesi gününe ertelendi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılması planlanan gecede sunulacak olan belgeselin hazırlanması için Arter AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Olçok görevlendirildi.

AKP Kayseri Milletveki Hülya Nergis, toplantıya katılan tüm kurum temsilcilerine ve toplantıya katılamadıkları halde programa destek veren tüm STK’larımıza teşekkür ederek toplantıda alınan kararların ve yapılacak çalışmanın hayırlara vesile olmasını diledi.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu