Diaspora HaberleriHaberler

Çerkes Camiasının Değerli Ağabeyi Yaşar BAĞ’ı Kaybettik.

Çerkes camiasının çok yakından tanıdığı, değerli büyüğümüz  Öğretmen, Avukat, Yazar  YAŞAR  BAĞ , 05 Aralık 2017 tarihinde Hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesine, sevenlerine ve  tüm  camiamıza  başsağlığı  ve sabırlar dileriz.

ÇERKES DERNEKLERİ FEDERASYONU

YAŞAR BAĞ Kimdir ..?

Yaşar Bağ (1932 -05.12.2017 )

Öğretmen, Avukat, Yazar.

Abzah olan ve Hatko sülalesinden gelen Yaşar Bağ 1932 de Amasya’da doğdu. Köy Enstitüsü Sağlık Bölümü, Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi, ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nü bitirdi.

Yaşamının büyük bir bölümünü Çerkeslerin ve Çerkesliğin hizmetine adadı. 1960 lı yılların sonunda ve 70 li yılların başlarında Ankara Kuzey Kafkas Kültür Derneği yönetim kurullarında yer aldı. Ankara Beşevler’deki dernek binasının satın alınmasında o zamanki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte şehir şehir köy köy dolaşıp bağış toplama çalışmalarına katıldı. Derneklerin amaçları ve çalışma düzenlerini açıklığa kavuşturmak için yazıları ile de dernek üyelerine yol göstermeye çalıştı.

1974 ve sonrasında İstanbul Bağlarbaşı Kafkas Kültür Derneği yönetim kurulu üyelikleri ve başkanlık görevleri yaptı. Gençler için destek ve yol gösterici çalışmalarda bulundu. Demokratik ve kucaklayıcı tavırlarıyla örnek oluşturdu. Derneklerin siyasi mücadele dönemlerinden yara almadan kurtulması için elinden geleni yaptı. Çerkesler ve Çerkeslikle ilgili kitaplarının yanısıra şiir kitapları da dahil olmak üzere toplam 11 kitabı yayınlandı. Son zamanlarda ise sağlık nedeniyle dinlenmeye çekilmek zoruna kaldı.

Yaşar Bağ’ın Eserleri:
1-İslam Öncesi Türk ve Çerkeslerde Kültür Din Tanrı
2-Kaf Dağı’nın Son Atlısı (Şiir)
3-YaşarBağ’ın Anı Defterinden
4-Gülümse (Şiir)
5-Düşle Gerçek Arasında (Şiir)
6-Kendini Arayan Kayıp
7-Çerkeslerin Dünü Bugünü
8-Kafkasya Böyle Olmamalıydı
9-Kafkasya veÇerkesler
10-Çerkes Masalları
11-Kuzey Kafkas Kültür Derneği Üzerine Düşünceler

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu