Kafkasya Haberleri

Abhazya’dan Gelen Destek Grubu Saatlerce Gözaltında Tutuldu

Abhazya’dan gelen ve Krasnodar’a giderek Ruslan Gwashe’nin bugünkü davasını takip etmek isteyen onbeş kişi Magri’de ve Adygea’daki Enem köyünde polis tarafından dört saat süreyle gözaltına alındı.

Ruslan Gvashe’ye destek veren girişim grubunun kurucusu David Dasaniya’dan edinilen bilgiye göre Abhazya’dan yola çıkan heyet Krasnodar girişinde gözaltına alındı. Dasaniya, Abhaz heyetinin otobüsünün pasaportların doğrulanması normalde sadece üç dakika sürecek Soçi çıkışındaki Magri’de 3 saat durdurulduğu söyledi. Grup üyeleri daha sonra Adygea’daki Enem köyü polis merkezine götürüldü ve yaklaşık 4 saat sonra serbest bırakıldılar.

Dasaniya, heyette Abhazya’da saygı gören insanlar, parti liderleri, eski Abhazya cumhurbaşkanı adayı sıfatı taşıyan isimler bulunduğunu söyledi. Polisin kendilerine verilen emri uyguladığını söyleyen Dasania,  ulaştıkları Krasnodar yetkililerinin, Abhazya’daki aktivistlerle temasa geçmeme kararı aldığını ve geçiş sorununu Adygea’daki güvenlik güçlerine bıraktığını söyleyerek, “Bu, elbette skandal. Bu tutum sonrası Rusya’nın Abhazya’daki yüzü ciddi zarar gördü. Bunlar müttefik ilişkileri değil, stratejik ortaklık hiç değil” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu