Kafkasya Haberleri

Abhazya Cumhurbaşkanı Hacımba’dan Adigey’e Ziyaret

Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, Rusya Federasyonu’na bağlı Adigey Federal Cumhuriyeti’ne ziyarette bulundu.

Raul Hacimba,  Adigey Cumhuriyeti Başkan Vekili Murat Kumpilov ile birlikte 1992-1993 yılları arasında Abhazya halkının özgürlük savaşı sırasında ölenlerin anıtına çiçek ve çelenk bıraktı. Törende Abhazya Dışişleri Bakanı Daur Kove de yer aldı.
Törende konuşan Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacimba, “Ben Adigey’e şükranlarımı sunuyorum. Biz Adigey halkının hepsine, burada yaşayan Kabardey-Balkar’lı, Karaçay-Çerkes’li ve Abhazya’yı savunan tüm gönüllülere teşekkür ediyorum. Bugün bu içinde bulunduğumuz süreç daha aktif bir duruma gelecektir. Adigey Cumhuriyeti Başkan Vekili Murat Kumpil ile ilişkilerin güçlendirilmesi için sürekli görüşüyoruz” dedi.

“Adigey halkının yardımları sürecek”

Sözlerine Hacımba’ya teşekkür ederek başlayan Adigey Cumhuriyeti Başkan Vekili Kumpil ise, “Her konuda Abhazya’yı desteklemeye devam edeceğiz. Biz, Abhazya’nın kurucusu Vladislav Ardzınba’ya söz verdik ve hiçbir zaman sözümüzden sapma olmayacak. Adigey Cumhuriyeti halkları, Kabardeyler, Çerkesler ve bu topraklarda yaşayan herkes Abhaz halkının kardeşleridir. Kardeşliğimiz her zaman sürecektir” ifadelerini kullandı. – SOHUM

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu