Kafkasya Haberleri

HACİMBA’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, 1992-1993 yılları arasında Gürcistan-Abhazya savaşına Türkiye’den katılan gönüllüler için teşekkür mesajı yayınladı.

Abhazya Cumhurbaşkanı Raul Hacımba, her yıl 15 Ağustos tarihinde kutlanan “Gönüllüler Günü’nde” 1992-1993 yılları arasında Gürcistan-Abhazya savaşına Türkiye’den katılan gönüllüler için teşekkür mesajı yayınladı. Hacımba mesajında, “Gönüllülerin desteği sayesinde, Abhazya’nın bağımsızlık ve özgürlüğü için düşman durdurulmuştur. Kuzey Kafkasya, Rusya, Türkiye gibi birçok ülkeden gelen gönüllüler Abhaz halkı ile yan yana durdu. Bu nedenle bu mücadeleye katılan gönüllülere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Öte yandan 15 Ağustos 1992 tarihinde Gürcistan, Abhazya’ya saldırmış, Sultan Sosnaliev liderliğindeki Kuzey Kafkasyalı ilk gönüllü grup Gudauta’ya gelmiş ve Abhazya’nın direniş mücadelesine katılmıştı. Sultan Sosnaliev komutasında Türkiye, Suriye, Ürdün, Çeçenistan, Kabardey Balkar, Güney Osetya, Adigey gibi ülkelerden gönüllüler savaşa katılmış ve Gürcistan’a karşı büyük bir direniş başlatılmıştı. 1992 ile 1993 yılları arasında yaşanan savaşın Abhazya tarafından kazanılmasıyla birlikte, Abhazya’da her yıl 15 Ağustos tarihi “Gönüllüler Günü” olarak kutlanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu