Diaspora HaberleriHaberler

İsrail Kfar-Kama Çerkes Gençleri Misafirimiz Oldu.

Çerkes Dernekleri Federasyonu yöneticilerinin 12-16 Mart 2017 tarihinden İsrail Kfar-Kama ve Reyhaniye’de yaşayan soydaşlarımıza yapmış olduğu ziyaret sonucu, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi konusunda ilk adım atılmıştı. Söz konusu ziyaret sonrası ilk olarak Nisan 2017 ayı içerisinde Kfar-Kama Xase (Belediye) çalışanı 50 kişilik heyet Çerkes Dernekleri Federasyonu tarafından 3 gün boyunca İstanbul’da ağırlanmış daha sonra Kfar-Kama Xase tarafından Temmuz 2017 ayı içerisinde düzenlenen gençlik kampına 15 kişilik bir gençlik heyeti gönderilmişti.

Yine 08 Ağustos 2017 tarihinde Kfar-Kama Xase’si tarafından Anavatana gönderilen 30 genç kardeşimiz Federasyonumuz tarafından sabah erken saatlerde İstanbul Sabiha Gökçen Hava Alanında karşılanmış ve bir program dahilinde İstanbul’da bulunan adalar gezdirilmiştir. Geziyi müteakip misafir gençler tekrar gece saat 22.30’da hava alanına götürülerek Anavatana yolcu edilmiştir.

Anavatana giden Kfar-Kama’lı gençler kafile başkanı Amir Napso rehberliğinde 09-17 Ağustos 2017 tarihleri arasında Adigey Özer Cumhuriyeti ve Kaberdey Balkar Cumhuriyetlerimizi gezeceklerdir.

Çerkes Dernekleri Federasyonu.

        

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu