Diaspora Haberleri

Dünyanın Her Yerinden 110 Çerkes Genci Türkiye’de Bir Araya Geliyor

Çerkes Dernekleri Federasyonu ve Orta Asya Kafkasya Kültür Derneği, anavatan ve diasporadan 14-17 yaş arasındaki 110 Çerkes gencini 3-15 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’de ağırlayacak.

Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Karaçay Çerkes Cumhuriyeti, Adigey Cumhuriyeti, Ürdün Haşimi Krallığı, İsrail Kfarkama Çerkes yerleşkesi, iç savaş nedeniyle Suriye’den göç edenler ve Türkiye’nin değişik bölgelerinden 14-17 yaş arasındaki 110 Çerkes genci Çerkes Kültür Gençlik Kampı’nda bir araya getiriliyor.

Orta Asya Kafkasya Kültür Derneği ve Çerkes Dernekleri Federasyonu işbirliği ile organize edilen ve yaklaşık 20 kişilik eğitmen kadrosunun görev alacağı kamp, 3-12 Temmuz tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi Yerleşkesinde; 12-15 Temmuz tarihleri arasında da İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Yerleşkesinde gerçekleştirilecek. Katılımcılara sunulacak sosyal ve kültürel programlar her iki üniversite ile işbirliği içinde hazırlanacak.

10 günlük kamp programında spor, kültür, bilim, din, sağlık, müzik, sanat, geleneksel eğlenceler, bölgesel geziler gibi etkinlikler yer alıyor.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu