Kafkasya Haberleri

Kıyıboyu’nda 21 Mayıs Baskısı Sürüyor. Basti Aydemir’in Cezası Üst Mahkemece Onandı

Kıyıboyu Şapsığ’da  düzenlenen 21 Mayıs anma programına katıldığı için Guaşhe Ruslan ile birlikte “izinsiz eylem düzenlemekten” hakkında dava açılan ve idari cezaya çarptırılan Basti Aydemir’in Krasnodar Bölge Mahkemesi’ne yaptığı itiraz reddedilerek para cezası onandı.

21 Mayıs Çerkes Soykırımı ve Sürgünü anma gününde  Kıyıboyu Şapsığ’da  Şexeçey’deki (Golovinka) büyük ağacın altında toplanan yaklaşık 300 kişi bir yas günü programı düzenlemişti. Aydemir Basti’nin düzenleyici olduğu programda kendisine söz verilen Guaşhe Ruslan Kafkas-Rus Savaşlarında hayatını kaybeden ataları için Adigece dua etmişti.

Guaşhe ve Basti hakkında Lazarevski Bölge İdare Mahkemesi “izinsiz eylem düzenlemekten” cezalandırılmaları isteğiyle dava açtı.

Lazarevski Bölge Mahkemesi, Guaşhe Ruslan ve Basti Aydemir’i yargılayarak, Guaşhe Ruslan’ı 1 hafta hapis cezasına çarptırmış ancak sağlık durumu nedeniyle hapis cezası 10 bin Ruble para cezasına çevirmiş; Basti Aydemir de aynı şekilde 30 bin Ruble para cezasına çarptırılmıştı.

Guaşhe Ruslan ve Basti Aydemir mahkeme kararına itiraz ederek Krasnodar Bölge Mahkemesi’ne temyize başvurdular. Mahkeme, önceki gün Basti Aydemir’in itirazını değerlendirerek verilen 30 bin Ruble para cezasını onadı.

Aynı şekilde cezaya itiraz eden Guaşhe Ruslan’ın davası ise henüz sonuçlanmış değil. Ancak davayı takip edenler  onun itirazının da reddedilerek cezasının onanacağı tahmininde bulunuyorlar.

Basti ve Guaşhe’nin mahkeme kararlarını kabul etmeyerek Moskova’da bir üst mahkemeye temyize gidecekleri belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu