Diaspora HaberleriFederasyondan Haberler

Otej Tiyatro Topluluğu İlk Oyunuyla Seyirciden Tam Puan Aldı

Çerkes Dernekleri Federasyonu bünyesinde Onur Şahin direktörlüğünde faaliyet gösteren Otej Tiyatro Topluluğu ilk sahne performansını Adige Dili Günü’nde gerçekleştirdi.

İstanbul bölgesinde faaliyet gösteren 16 Kafkas derneğinin bir araya gelerek Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezinde düzenledikleri Adige Dili Günü etkinliğinde ilk sahnesini alan Otej Tiyatro Topluluğu, Onur Şahin’in metnini yazdığı ve yönettiği Batı Adigecesi dilinde bir oyunla karşısına çıktığı seyirciden tam puan aldı.

Vatanından uzaklara düşen ve Adigece’den başka dil bilmeyen bir Çerkes’in çektiği yalnızlık ve zorluklar sonrası soydaşlarıyla buluşmasını ve bu süreçte yaşadığı ruhsal gelgitleri konu alan oyunun son sahnesine Adıgey Devlet Tiyatrosu oyuncusu Kuk’an Murat da dahil edilerek seyirciye hoş bir sürpriz yapıldı.

İzleyenlerden büyük alkış alan ve usta tiyatrocu Kuk’an Murat’ın da övgülerde bulunduğu oyunun jeneriğinde şu isimler yer aldı.

YAZAN-YÖNETEN
Hakuk Onur ŞAHİN

KONUK OYUNCU
KUK’AN Murat

OYUNCULAR
Şınaoh Mehmet YILDIZ
Besni Ahmet TOSUN
Koşh Nazmiye ALTUN
Kaytuko Kadriye YILDIRIM
Natho Süleyman ÖZEL
Çüntij Hakan AKBAŞ
Çaçukh Samet DOĞAN
Çaçukh Yunus DOĞAN
Hatko Esmihan AYDIN
Kumuk Arzu SAYAN
Moran Büşra BORAN
Beşuk Buse Sena DEMİRDAĞ
Dilek ÖZDEMİR

SES-IŞIK
Avulh Sevgi GÜLTEKİN
Apuzba Arzu GÜLŞEN
Avulh Selin GÜLTEKİN
Arındı Azime Hüsna DOĞAN

Otej Tiyatro Topluluğu yaz başında sergileyeceği ve yine Adigece olacak tiyatro oyununun çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu