HaberlerKafkasya Haberleri

Adigey’de Corona Virüs Vakaları Artmaya Başladı.

Adıgey lideri; «Koronovirüsün yayılışına göre durum basit değil ve düzgün irdelemeler yapmamamız tehlikeli»

Dün Koronovirüsle Mücadele Merkezi toplantısını Adıgey lideri Kumpıl Murat yönetti. Toplantı video konferansı şeklinde yapıldı.

Rushıfzısıhhası Adıgey Şubesi müdürü Sergey Zavgorodne’nin belirttiğine göre cumhuriyetimizde koronovirüslü hastalarla bağlantı-iletişim kurmuş olan kimselerin tesbiti ve salgınla mücadele konusunda yürütülen diğer çalışmalar yoğun olarak sürdürülüyor.

Ayrıca içişleri bakanının belirttiğine göre resmi mercilerden elde ettikleri yurtdışından gelmiş olanlarla alakalı bilgiler ışığında karantinada bulunması gereken şahısların tümünün denetimi yapılıyor.

Koronovirüs testlerinin yapıldığı laboratuar da gerektiği gibi çalışıyor.

Artık 15 Nisan tarihinden itibaren Cumhuriytetimiz laboratuarında elde edilen koronovirüs test sonuçları resmen vaka olarak kabul edilmeye başlandı, Rushıfzısıhhası gerekli evrakları-prosedürü hazırladı.

Son günde yapılan 986 test de dahil olmak üzere cumhuriyetimizde 8890 kişi denetlendi. Yedek 10 bini aşkın test kiti bulunmakta.Yeni reagentlerin temini için de çalışılıyor.

Adıgey lideri yedek ilaç ve teknik donanım bağlamında gerekenleri temin etmemizin çok önemli olduğunun da altını çizdi. Bu konuda bütçeden salınacak paranın yanısıra hayırseverlerin desteklerini de kullandıklarını söyledi. Bütçe dışında, ayrıca toplanan mülkle ilaçlar, koruyucu malzameler, suni teneffüs cihazları satın alınacak.

Tüm bu çalışmaların yerine getirilişini Adıgey lideri şahsen denetliyor-gözlemliyor. Bu konuda ayrıca Adıge Cumhuriyeti adına RF Başkanlığında yetkili temsilcimizde sorumluluk taşıyor. Yetkili Temsilci Thakuşıne Murat federal merkezle ilgili tüm ilişkilerin yürütüldüğünü ve tıbbi malzeme temin eden kurum-kuruluşlarla çalışmaların da devam ettirildiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Meretıko Rüstemin belirttiğine göre cumhuriyetimiz sağlık kurumları sorumluluklarını yerine getirmekte yeterli konumdalar. Fakat durum daha ağır bir hal almaya başladı.14 Nisan günü iki hasta hayatını yitirdi. Vefat eden hastalardan birisi için tesbit edilen diagnoz koronovirüstü. Diğeri için yapılan ön tesbitlere göre o da koronovirüslüydü, fakat kesin sonuç için alınan örnekler laboratuarda değerlendiriliyor. Yaşamını yitiren her iki hastanın durumu çok ağırdı.

Bakanın da belirttiği gibi hastalığın erken teşhisi için insanlara zamanında tıbbi yardım ulaştırılmalı. Günümüz itibariyle cumhuriyetimiz bulaşıcı hastalıklar hastahanesinde 56 hasta yatakta gözetim altında tedavi ediliyor. Dördü yoğun bakımda ikisi suni teneffüs cihazına bağlı. 23 hastanın tedavisi ise ayakta sürdürülmekte. Bu bulaşıcı hastalık yeterli derecede henüz araştırılabilmiş olmadığından ayakta tedavisi yapılan hastahaneden taburcu edilen hastalar daha farklı denetim altında tutuluyorlar. Bu konumdaki hastalarda artık iki defa bilgisayarlı tomografi alacağız.

Kumpıl Murat — Koronovirüsün yayılışına göre durum basit değil ve düzgün irdelemeler yapmamamız tehlikeli. Üzücü olmakla birlikte ne yazık ki cumhuriyetimiz iki kişiyi bu hastalığa kurban verdi. Onların aileleri ve tüm yakınlarına taziyede bulunuyorum. Bir defa daha altını çizerek söylüyorum; — Bu konuda aldığımız tüm karar ve uygulamalar hastalığın yayılmasını engellemeye hizmet edici. Koronovirüse galip gelmek için bu gün hepimiz bir olmalıyız. Evlerimizden çıkmadığımızda hastalığı yeneceğiz, kendimizin de çevremizdeki insanların da sağlığını böyle koruyabiliriz. Rushıfzısıhhasının koyduğu kurallara uyarsak hastalığa maruz kalmış olanları kurtaran ve pandemiyle direk mücadеle eden sağlıkçılarımıza da yardım etmiş oluruz, — dedi.

THARKOHO Adam

Çeviri; AÇUMIJ Hilmi

https://adygvoice.ru/…/adigey-lideri-koronovirusun-yayilis…/

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu