Kafkasya Haberleri

Maykop Teknoloji Üniversitesi Pansiyon Açılışı Yapıldı.


04 Nisan 2016 günü Maykop Teknoloji Üniversitesi pansiyon açılışı yapıldı. Açılış törenine Adigey Cumhuriyeti Başkanı Thakuşıne Aslan, Federasyon Konseyi üyesi Senatör Xopserıko Murat, Konsey Başkanı Wiladimir Norojner, yardımcısı Éşe Muhamed, bakanlık görevlileri, cumhuriyet yetkilileri, üniversite öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

AAG1084-768x516

Törende yeni yapılan pansiyon ile ilgili olarak üniversite çalışanları ve öğrenciler çeşitli konuşmalar yaptılar.

Adigey Cumhuriyeti Başkanı aynı zamanda Maykop Teknoloji Üniversitesi kurucusu ve ilk rektörü Thakuşıne Aslan, yaptığı konuşmada.“Açılışı yapılan bu pansiyonun üniversitenin işlevini artırması ve özendirici olması açısından önemini vurguladıktan sonra, tesisin hizmete sunulmasında en büyük payın Senatör Xopserıko Murat’a ait olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti. Bu pansiyonun üniversite için yapılacak iyileştirici çalışmaların başlangıcı olduğunu, yapımında emeği geçen herkese mutlu ve huzurlu bir yaşam dilediğini belirtti.”

AAG1141-768x516

Diğer konuşmacılar da Thakuşe Aslan gibi bu güzel açılıştan duydukları memnuniyeti belirttikten sonra son konuşmayı yapan Adigey Cumhuriyeti Teknoloji Üniversitesi Rektörü Kuij Saide; Bu yeni yapılan tesis ile Teknoloji Üniversitesinin eğitim kalitesinin artacağını, üniversitenin diğer komşu cumhuriyetler için de cazibe merkezi haline geleceğini belirterek yapımında katkısı olan herkese teşekkür etti.
Konuşmaları müteakip pansiyonun açılışı yapıldı. Adigey Cumhuriyeti Başkanı Thakuşıne Aslan ve beraberindeki heyet pansiyonu gezerek incelemelerde bulundu.

(http://www.adygvoice.ru/wp/)
Haber Özeti Alıntı: Adige Mak
Haber: Xut Nefset.
Özet Çeviri: Yılmaz DÖNMEZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu