Diaspora HaberleriHaberler

Şehitler Tepesinde”Teröre Hayır” Mitingimizi Yaptık.

18 Aralık Pazar günü saat 15.30’da Çerkes Dernekleri Federasyonu olarak Federasyon Başkanımız Sayın Nusret BAŞ’ın öncülüğünce Çerkeslerin ve  Çerkes dostlarının yoğun katılımı ile 45 güvenlik görevlimiz ve sivil vatandaşımızın menfur terör saldırısı sonucu katledildiği Şehitler Tepesinde “Teröre Hayır” Mitingimizi yaptık. Şehitler Tepesinde federasyonumuz tarafından yapılan basın açıklamasını müteakip Şehitler Tepesinden Beşiktaş sahil yoluna kadar  teröre tepki yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Yürüyüşümüzün bitiminde Federasyon Başkanımız tüm katılımcılara teşekkür konuşması yapmış ve konuşmadan sonra katılımcılar dağılmışlardır.

Federasyonumuz tarafından yapılan basın açıklaması:

Saygıdeğer vatandaşlarımız, değerli basın mensupları…

Son günlerde artarak ülkemizin muhtelif illerinde meydana gelen insanlık dışı terör saldırılarından dolayı milletçe çok derin bir üzüntü içindeyiz.

Öncelikle bu hain saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçlerimize ve masum sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Ülkemizin huzur ve barış ortamını bozmak isteyenlere hem güvenlik güçlerimiz hem de halkımız, sağduyusuyla en güzel cevabı verecektir. Bu alçak saldırıların hesabının sorulacağına inancımız tamdır. Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde terör belasının üstesinden gelecek azim ve kararlığa her zaman sahiptir. Bu konuda en küçük bir şüphemiz yoktur.

Terör;  Adı, menşei,  amacı, ideolojisi, stratejisi, yöntemi  ve hedefi  ne olursa olsun dünya durdukça lanetlenecek bir insanlık suçudur.

Ülkemizin birliğine, dirliğine, istikrarına ve geleceğine yönelik her türlü saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Vatanımızı,  huzur ve istikrarımızı hedef alan bu tür menfur olaylar,

Aziz milletimizin sağduyusu sayesinde hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, bizleri istikametimizden saptıramayacaktır. Milletçe bütün tahriklere karşı metanetimizi koruyacağız, inadına kardeşliğimizi daha da pekiştirerek sağduyuyla hareket edeceğiz. Sağduyulu ve birlik içinde olduğumuzda hiçbir güç bizi ayrıştıramayacaktır.

Unutulmamalıdır ki en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimizdir.

Biz Çerkesler;

Vatanımızı, huzurumuzu, istikrarımızı, umutlarımızı ve çocuklarımızı asla teröre teslim etmeyeceğiz.

Terörün oluşturmak istediği umutsuzluğa ve kaos ortamına müsaade etmeyeceğiz.

Sayın Cumhur Başkanımız tarafından teröre karşı ilan edilen milli seferberlik çağrısında üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi, her zaman milletimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Çerkes Dernekleri Federasyonu.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu