Diaspora HaberleriHaberler

Medet Önlü Toprağa Verildi

Ankara’da uğradığı silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Türkiye Fahri Konsolosu Medet Önlü Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ne bağlı Çardak Beldesi’nde toprağa verildi.
Ankara’da Çarşamba günü uğradığı silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti’nin Türkiye Fahri Konsolosu Medet Önlü, Ankara Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra götürüldüğü Kahramanmaraş’ımedet onlun Göksun İlçesi’ne bağlı Çardak Beldesi’nde toprağa verildi. Defin merasiminde ÇERKES-FED temsilcileri de hazır bulundu.
Tabutunun üzerine Çeçenistan Milli Bayrağı ile örtülen Medet Önlü‘nün Ankara’daki Cenaze törenine eşi Leyla Ünlü, oğlu Mansur, kızları Zelina ve Belina, kardeşi Ali ve ağabeyi Mustafa Ünlü’nün yanısıra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti Grup Başkan Vekili Nevzat Pakdil, Ak Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, eski Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, Kuzey Kafkas Kütür Dernekleri ve yapılanmalarının yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Önlü’nün naaşı Kocatepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından gece geç saatlerde memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ne bağlı Çardak Beldesi’nde getirildi. Gece boyu taziyelerin kabul edildiği beldede, cuma namazının ardından Medet Önlü’nün doğduğu evin bahçesinde tören düzenlendi.

Törene Önlü’nün eşi Leyla, oğlu Mansur, kızları Zalina ve Belida ile yakınları, Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Çardak Belediye Başkanı Ali Kutlu, Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Kenan Kaplan, ÇHİ üyeleri, K. Maraş Kafkas Kültür Derneği temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Önlü’nün cenazesi törene katılanlar tarafından tekbirler eşliğinde mezarlığa götürüldü.  Yaklaşık iki bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından Medet Önlü, aile mezarlığına defnedildi.
Aile fertleri, cenazenin defninden sonra  evlerinin önünde taziyeleri kabul etti.
Burada konuşma yapan Çardak Belediye Başkanı Ali Kutlu, Önlü’nün kişiliğinden ve mücadelesinden bahsettikten sonra, kendisinin karanlık güçler tarafından şehit edildiğini ama mücadelesinin sona ermediğini söyledi.
Çerkes Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Kenan Kaplan da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir Çeçenin katledildiğine işaret ederek şunları söyledi:

” Medet Önlü bugün de devam eden bağımsızlık mücadelesinin yılmaz bir neferiydi. Bu saldırı yalnızca Medet’in şahsına yapılmış bir saldırı değildir. Bu, Türkiye’deki Kuzey Kafkasya halklarının tümüne yapılmış bir saldırıdır. Hepimize verilmek istenen bir gözdağı mesajıdır. Bizi anavatanımızdan eden, soykırım uygulayan, sürgün uygulayan Çarlık Rusyası ve onun bugünkü mirasçısı olan Rusya Federasyonu, hala, hem Kuzey Kafkasya’da, hem de Kuzey Kafkasyalıların yerleştiği diasporada, diline, kültürüne, kimliğine sahip bir Çerkes diasporası, bir Çeçen diasporası istemiyor. Ancak onlara rağmen bu mücadele güçlenerek devam edecek ve Medet Önlü’nün seçtiği hedefe bir gün mutlaka ulaşılacaktır. Bizler bir gün, ama bir gün mutlaka Bağımsız Kafkasya’nın, bağımsız Çeçenya’nın sahibi olacağız. Kimse de bunun önünde duramayacak. Allah yardımcımız olsun, şehidimizin mekanı cennet olsun diyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu